IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
10:45 | 5 декември 2015
Обновен: 07:24 | 16 април 2024

92-ма рецитират стихове на Вапцаров във Варна

Конкурсът слага началото на честванията на 135-ата годишнина от ВВМУ „Н. Вапцаров“

По материала работи: Юлиян Атанасов
92-ма рецитират стихове на Вапцаров във Варна

Рецитал-конкурс по творби на Никола Вапцаров ецитират днес 92-ма участника в зала "Пленарна" на Община Варна.  Кандидатите трябва да изпълнят творби на поета с времетраене до 5 мин. В журито ще участва и племенницата на Вапцаров - Мая Вапцарова. Председател е поетесата Елка Няголова. Община Варна е осигурила награди за най-добрите - 450 лв. за първо място, 250 лв. – за второ, и 150 лв.- за трето. Предвидени са и две специални награди за ученици.

 

Конкурсът слага началото на честванията на 135-ата годишнина от основаването на Висшето военноморски училище „Н. Вапцаров“, съобщи началникът на учебното заведение кап. I ранг проф. Боян Медникаров. По повод годишнината ВВМУ организира редица инициативи – на 7-ми декември бъде отбелязан патронният празник на училището с военна церемония с полагане на венци и цветя. През януари следващата година е предвидено и тържествено събрание и среща с обществеността в Русе, където е основан военноморският вуз.

 

Коментари

Новини Варна