IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
09:06 | 31 януари 2016
Обновен: 17:06 | 10 май 2024

Махнаха Грамадата пред община Варна

Пространството пред сградата се ремонтира

По материала работи: Златина Добрева
Махнаха Грамадата пред община Варна

Грамадата от камъни, която варненци натрупаха по време на протестите през февруари 2013 г. и след самозапалването на Пламен Горанов, е премахната. Пространството пред сградата на общината се ремонтира, подменят се тротоарните плочки.

 

Многократно общински съветници предлагаха Грамадата да бъде махната, но заради общественото напрежение символът на варненското недоволство остана непокътнат близо 3 години, припомня Дарик.

 

В края на 2014 г. конкурс спечели идеята на Людмила Господинова - Грамадата да бъде преместена в обемно сърце от метална конструкция и мрежа, както и с две стълбички, разположени север-юг и водещи до отвор, през който да има възможност да се пускат още камъни (на снимката). Това е активна скулптура, в която творци са гражданите. Във времето би могло да се оформи като добра среда за засаждане на растения и да стане едно живо сърце. От камъните на нашето недоволство към цветята на нашата любов, е посланието на проекта.

Коментари

Новини Варна