IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
11:48 | 9 февруари 2016
Обновен: 09:53 | 15 април 2024

Доброволци събират помощи за бездомници в общинския приют във Варна

Може да помогнете с храна и дрехи на нуждаещите се

По материала работи: Юлиян Атанасов
Доброволци събират помощи за бездомници в общинския приют във Варна

Група варненци подеха инициатива в помощ на бездомниците, настанени в общинския приют в града. Над 100 човека, които в момента живеят в звеното в СУПЦ „Анастасия Д-р Железкова" бедстват, според организаторите на кампанията.

 

Затова, обединили се във Фейсбук, доброволците призовават жителите на морската столица и на други градове в страната, да помогнат с храна и дрехи на нуждаещите се. Събират се консерви, хляб, закуски, кашкавал и други пакетирани стоки, както и мъжки дрехи от всякакъв размер, обувки, кърпи, одеяла, чаршафи, метли, кофи и хигиенни материали. Даренията могат да бъдат оставени между 11 и 16 часа в събота, в пространството на фермерския пазар в Мол Варна. Помощите могат да се носят и директно в приюта - улица "Петко Стайнов" 7.

 

„Хората там са крайно нуждаещи се, без близки и роднини, без документи за самоличност, без здравни осигуровки и доходи. Осигурено е по едно ядене дневно само за около 30 души, останалите над 100 гладуват! Сериозен проблем за тях е липсата на здравни осигуровки", гласи съобщението на организаторите на кампанията във Фейсбук.

Коментари

Новини Варна