Кметът Портних награди представители на Морското
Поводът е 135 г. от създаването на училището
Публикувана: 20 May 2016 | 12:40

Кметът на Варна Иван Портних награди представители на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по повод 135 г. от създаване на училището по време на тържествена церемония.

 
За принос в издигане на двустранното сътрудничество между Община Варна и висшето военноморско училище почетен плакет на кмета и парична награда получиха кап. I ранг доц. Калин Калинов – зам.- началник по учебната и научната част, мичман Златомира Стойчева, курсант V курс, специалност „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ и Христо Стоянов, студент III курс, специалност „Корабни машини и механизми“.


 
„За мен е чест да Ви поздравя със 135-ата годишнина от създаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“! През всичките тези години Морско училище, което е един от най-обичаните символи на Варна, се доказа като престижен учебен и научен център за подготовка на специалисти в областта на военноморското дело и гражданското корабоплаване! Благодаря на целия екип за ползотворното сътрудничество с Община Варна! Вярвам, че ще продължим да работим още по-активно за реализация на различни съвместни проекти. На всички пожелавам здраве и успешна професионална реализация!“, обърна се кметът към ръководството и възпитаниците – бивши и настоящи, на висшето военноморско училище.


 
На тържеството присъстваха областният управител Стоян Пасев, контраадмирал Митко Петев - командир на ВМС, народни представители, гости от чуждестранни военни академии и училища.
 


Като признание за доброто сътрудничество кметът Иван Портних получи почетен плакет от комодор Боян Медникаров – началник на училището, съобщи пресцентърът на Общината. След тържествения марш на представителни блокове бе проведено шествие, което приключи пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война. Пейчо Пейчев, зам.-кмет, поднесе венец от името на Община Варна.


 
По-късно в тържеството се очаква да се включи и президентът на Република България и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Росен Плевнелиев.

Още от: Общество

Коментари ( 0 )