IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
12:40 | 20 май 2016
Обновен: 21:21 | 12 април 2024

Кметът Портних награди представители на Морското

Поводът е 135 г. от създаването на училището

По материала работи: Златина Добрева
Кметът Портних награди представители на Морското

Кметът на Варна Иван Портних награди представители на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по повод 135 г. от създаване на училището по време на тържествена церемония.

 
За принос в издигане на двустранното сътрудничество между Община Варна и висшето военноморско училище почетен плакет на кмета и парична награда получиха кап. I ранг доц. Калин Калинов – зам.- началник по учебната и научната част, мичман Златомира Стойчева, курсант V курс, специалност „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ и Христо Стоянов, студент III курс, специалност „Корабни машини и механизми“.


 
„За мен е чест да Ви поздравя със 135-ата годишнина от създаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“! През всичките тези години Морско училище, което е един от най-обичаните символи на Варна, се доказа като престижен учебен и научен център за подготовка на специалисти в областта на военноморското дело и гражданското корабоплаване! Благодаря на целия екип за ползотворното сътрудничество с Община Варна! Вярвам, че ще продължим да работим още по-активно за реализация на различни съвместни проекти. На всички пожелавам здраве и успешна професионална реализация!“, обърна се кметът към ръководството и възпитаниците – бивши и настоящи, на висшето военноморско училище.


 
На тържеството присъстваха областният управител Стоян Пасев, контраадмирал Митко Петев - командир на ВМС, народни представители, гости от чуждестранни военни академии и училища.
 


Като признание за доброто сътрудничество кметът Иван Портних получи почетен плакет от комодор Боян Медникаров – началник на училището, съобщи пресцентърът на Общината. След тържествения марш на представителни блокове бе проведено шествие, което приключи пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война. Пейчо Пейчев, зам.-кмет, поднесе венец от името на Община Варна.


 
По-късно в тържеството се очаква да се включи и президентът на Република България и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Росен Плевнелиев.

Коментари

Новини Варна