IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
11:29 | 13 юни 2016
Обновен: 01:36 | 28 март 2024

Катедра „Финанси“ към ИУ – Варна, се готви за 80-годишен юбилей

Предстоят тържествено събрание и 2 научни форума през октомври

По материала работи: Борис Проданов
Катедра „Финанси“ към ИУ – Варна, се готви за 80-годишен юбилей

През 2016 г. се навършват 80 години от създаването на първата в България катедра по „Финансова наука“ в най-старото висше икономическо училище в страната - Икономически университет Варна. Календарът на събитията във връзка с честването на този юбилей предвижда провеждане на тържествено събрание и два научни форума през октомври. Първият от тях ще се проведе под формата на кръгла маса на тема „Финансовата наука – между догмите и реалността“, на която ще вземат участие водещи български финансисти и гости от чужбина.

 

Вторият форум ще бъде научна конференция за млади преподаватели, докторанти и студенти. На тържественото събрание са поканени да присъстват възпитаници на катедрата, които са се реализирали успешно в практиката и понастоящем заемат високи мениджърски позиции във финансовата сфера в България и в чужбина.

 

Честването на 80 годишния юбилей на катедра „Финанси“ през тази година съвпада с присъждането на престижната награда „Варна“ в областта на обществените науки на ръководителя на катедрата проф. д-р Стефан Вачков за неговия труд „Иновациите – новата нормалност в банкирането“.

Коментари

Новини Варна