IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
12:15 | 27 юли 2016
Обновен: 17:03 | 17 март 2024

Петима заслужили варненци ще бъдат обявени за почетни граждани на 15 август

Още пет ще бъдат удостоени с почетен знак „За заслуги към Варна“- златен

По материала работи: Пламен Янков
Петима заслужили варненци ще бъдат обявени за почетни граждани на 15 август

Петима варненци ще бъдат обявени за почетни граждани на Варна на празника на града – 15 август. Това решиха съветниците от постоянната комисия „Култура и духовно развитие“ към варненския Общински съвет. Те се съобразиха с проведеното обществено обсъждане и подкрепиха петте кандидатури, получили най-категорична защита. Със званието „Почетен гражданин на Варна“ ще бъдат удостоени художникът и педагог Радко Мурзов, тъкачката – многомашинничка Маруся Чакърова, спортистът и треньор по борба Керан Михалев, компютърният експерт Артур Кордон за постиженията му в областта на астрономията и диригентът и музикален педагог Борислав Иванов за приноса му в развитието на оперното изкуство.

 

Не беше подкрепена кандидатурата на специалиста по инженерна инфраструктура Димчо Димов, тъй като по време на общественото обсъждане не е присъствал нито един от вносителите на кандидатурата, за да я защити.

 

С почетен знак „За заслуги към Варна“- златен ще бъдат удостоени Екатерина Чешмеджиева – балет майстор, Ламбрин Сотиров – издател и читалищен деец, Свилен Стоянов – актьор и театрален педагог, Росен Донев – фотограф и Арсений Арсов – тенор. Отличията ще бъдат връчени на празника на Варна – 15 август, след като кандидатурите бъдат одобрени и по време на редовната сесия на ОбС.

 

Полина Петрова

Коментари

Новини Варна