IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:10 | 5 септември 2016
Обновен: 16:14 | 25 април 2024

Във Варна организират първа конференция за електронно обучение и управление на знанието

Целта е обмен на концепции и иновационни решения

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна организират първа конференция за електронно обучение и управление на знанието


​По повод на 55 годишнината от създаването на МУ-Варна, центърът за електронно и дистанционно обучение организира първа варненска конференция за електронно обучение и управление на знанието: МОСТ МЕЖДУ СРЕДНОТО И ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ. Конференцията, която ще се проведе в университета в периода 30 септември – 1 октомври има за задача да събере представители на средни и висши училища в България, които да обсъдят настоящите предизвикателства и да предложат решения за успешния преход от училищното към университетското образование със средствата на електронното обучение.

 

Целта на конференцията е да се превърне в дискусионен форум за обмен на концепции, иновационни решения и практики в областта на електронното и дистанционно обучение. Предоставя се платформа за обсъждане на нови идеи за научни изследвания и методики на преподаване в областта на електронното обучение.

 

Участниците в конференцията ще обсъждат теми, свързани с теорията и практиката на електронното и дистанционното обучение, интерактивност и адаптивност на учебния процес посредством разнообразни технологични решения, педагогика на промяната, дигиталните технологии и интеркултурното обучение, внедряването на електронни платформи за обучение в училищни и университетски структури и качеството на електронното обучение.

Конференцията се организира с подкрепата на дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна и Балистик сел – ексклузивен представител на Blackboard за България.

Черно море

Коментари

Новини Варна