IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
16:25 | 28 ноември 2016
Обновен: 16:42 | 24 април 2024

Приемат заявки за обучение на безработни във Варна

До 9 декември всеки работодател може да обяви свободни места в Бюрото по труда

По материала работи: Пламен Янков
Приемат заявки за обучение на безработни във Варна

Агенцията по заетостта обявява прием на заявки по схемите „Обучения и заетост за младите хора”, която е насочена към безработни до 29 години включително, както и по „Обучения и заетост“ – за безработни  на възраст над 29 години. Те са съфинансирани от Европейския социален фонд на ЕС по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 - 2020.

 

До 9.ХІІ.2016 г. във всички бюра по труда в областта всеки работодател, който желае да наеме безработни  по тези схеми, може да подаде заявка за разкриване на свободни работни места съобразно своите потребности, съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна. На този втори етап от изпълнението на схемите безработните, одобрени от работодателите, ще имат възможност да преминат професионално обучение и/или обучение за придобиване на ключова компетентност с ваучери съгласно ПМС № 280/2015 г.

 

Максималният брой безработни, които могат да се наемат от страна на  един работодател, е 10. При набирането на заявки няма да бъдат изисквани съпътстващи документи. Те следва да се представят преди сключване на договор със съответния работодател.

 

За да се гарантират справедливи условия и равнопоставеност при кандидатстването, набраните заявки ще бъдат разгледани и оценени от комисиите по заетостта към областните съвети за развитие на база критерии, посочени в утвърдена от министъра на труда и социалната политика методика за оценка на заявки от работодатели, съобщават още от РСЗ – Варна.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Коментари

Новини Варна