IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
11:03 | 29 ноември 2016
Обновен: 06:11 | 27 март 2024

Юнашкият салон събира кулинарни майстори на фестивал за Никулден

Благотворителното събитие ще се проведе на 5-ти декември

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов

Традиционен благотворителен кулинарен фестивал организират Община Варна и Варненската туристическа камара на 5-ти декември, под мотото "Да споделим Никулден". Тази година събитието ще се проведе в реновирания Юнашки салон - мястото, където през 1929 г. се е провело първото лозаро-винарско изложение във Варна. 

 

В надпреварата за най-вкусно и изискано блюдо ще се включат представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес, както и възпитаници на колежите и професионалните гимназии по туризъм от града и региона. Фестивалът има състезателен характер и участниците в него ще  получат оценка за своите кулинарни умения от жури, с председател шеф Иван Манчев и членове Петър Йоргов - председател на Българската асоциация за кулинарна култура, и Веселин Шарков - кулинарен експерт. Представителите на медиите също ще имат възможност да излъчат свой фаворит. 

 

Входът за посетители ще е отворен от 15.30 ч., а събраните средства от продажби на изложените кулинарни творби ще бъдат предоставени на дома за стари хора „Гергана“ във Варна.

 

Коментари

Новини Варна