IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
15:36 | 13 декември 2016
Обновен: 22:53 | 24 април 2024

Глобяват до 500 лв. за алкохол и цигари на детска площадка

За разхождането на домашни любимци санкцията е до 300 лв.

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов

Употребата на алкохол и цигари на детски и спортни площадки, общинска собственост, ще се наказва с глоби от 300 до 500 лв. При повторни нарушения санкциите ще са от 500 до 1 000 лв. Това реши на своето заседание постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Общинския съвет.

 

Предложението за промени в наредбата за обществения ред бе на групата на ГЕРБ в морския град. То бе направено още в средата на септември т.г. във връзка със сигнали на граждани за шумни компании, разпускащи на територията на детски и спортни съоръжения. В продължение на месец предложението бе качено на сайта на общината за обществено обсъждане.

 

Комисията одобри и санкции за разхождане на домашни любимци в учебни, детски и здравни заведения, общински детски и спортни площадки, както и на плажни ивици. При първо нарушение те ще са от 100 до 300 лв., при повторно – от 300 до 500 лв. Първоначално максималният размер на глобата бе 1 000 лв., но съветниците решиха да я намалят наполовина с мотива, че подобни суми ще бъдат на практика трудно събираеми.

 

Целта на предложените промени в наредбата за обществения ред е предвидените в тях санкции да имат по-скоро възпиращ и превантивен ефект, бе казано още на комисията.

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна