IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
12:13 | 20 декември 2016
Обновен: 19:50 | 15 май 2024

Поне от 40-45 нови автобуса се нуждае градският транспорт на Варна

В ОбС гласувани бяха средства за АГ – болницата и поликлиниката в „Аспарухово“

По материала работи: Борис Проданов
Поне от 40-45 нови автобуса се нуждае градският транспорт на Варна

Общинският съвет одобри стартирането и финансирането на втората фаза на проекта „Интегриран в градски транспорт“. Както вече писахме, в него е заложено закупуване на минимум 15 нови автобуса за градския транспорт и ремонт на ключови улици и булеварди на Варна.

 

В хода на дебатите председателят на местния парламент Тодор Балабанов изтъкна, че в момента нуждата на обществения превозач от нови транспортни средства е поне 40 – 45 автобуса.

 

Бяха гласувани още т.нар. недопустими разходи за охранителните канали на кв. „Аспарухово“. Те станаха факт благодарение на безвъзмездна помощ от фонд „Солидарност“.

 

Съветниците одобриха и допълнителната такса „Смет“ – от 12 лв. на съд (кофа) с вместимост 240 литра за битовите биоотпадъци. Както знаем, същността на налога се запазва в общината и за 2017 г., като към събираемите средства се добавя само новата ставка, която е основно за кухни и заведения за обществено хранене.

 

АГ – болницата получи до 80 000 лв. финансиране за ремонта на ниското тяло. Малко над 77 000 лв. ще се използват за строителните работи, а останалата сума е за проекта.

 

Неотложният кабинет в поликлиниката в кв. „Аспарухово“ беше спасен от съветниците със субсидия от над 25 000 лв. за ДКЦ-то там.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Минимум 15 нови автобуса купуват за градския транспорт

Коментари

Новини Варна