IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
10:55 | 4 януари 2017
Обновен: 07:08 | 3 май 2024

Пътна полиция: Неподготвените за зимата коли да не излизат при снеговалеж

Продължават проверките на гуми и фарове в акция "Зима"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пътна полиция: Неподготвените за зимата коли да не излизат при снеговалеж

КАТ – Варна има готовност да се справи със зимната обстановка, която се очаква в края на седмицата, доколкото това зависи от действията на проверяващите патрули – съобщават от пресслужбата на полицията. Започналите през ноември масови контролни проверки в рамките на акция "Зима" следят за подготовката на автомобилите за движение в зимни условия. Без значение дали прогнозата за времето предвижда снеговалеж и ниски температури или не, кампанията е ежегодна и проверяващите са стриктни по отношение на състоянието на гумите, светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците.

 

Кампанията има за цел да изгради по-висока култура на шофиране у гражданите. Концентрацията на шофьорите е много важен фактор. Контролните проверки от екипи на КАТ дават насоки и съвети на водачите за по-безопасно и сигурно шофиране през зимата. През зимата се увеличават и инцидентите с пешеходци, аварирането на пътя също нараства. Макар че ежегодната акция "Зима" продължава до 30 ноември, Пътна полиция продължава и в момента засилените проверки на автомобилите през зимата. Съветът към водачите и собствениците на МПС е ако все пак по някаква причина автомобилът им не е пригоден за шофиране при зимни условия, да не излизат с него при зимна обстановка и да ползват алтернативни източници за придвижване като автобуси и тролейбуси от „Градски транспорт“.

Ели Маринова

снимка: Пламен Гутинов

Още по темата: Ако закъсате с колата в снега, не я оставяйте на пътя

Коментари

Новини Варна