IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
13:45 | 4 януари 2017
Обновен: 23:28 | 24 април 2024

Трите големи варненски болници готови за работа в студа

Това стана ясно от експресна анкета с техните ръководства

По материала работи: Ставри Таргов
 Трите големи варненски болници готови за работа в студа


Трите големи варненски болници са подготвени за работа при необичайно ниски температури. Това стана ясно от експресна анкета с техните ръководства.

 

Справихме се с успешно с пострадалите от експлозията на гара Хитрино, имаме готовност да оказваме медицинска помощ в пълен обем и при ниски температури, каза началникът на Военноморската болница полк. доц. д-р Ивайло Въжаров. При големи студове нарастват случаите на измръзвания и нашите специализирани звена са взели необходимите мерки. Нашата болница е подготвена за всякакви температурни аномалии. Надявам се и този път всичко да мине без проблеми, каза доц. Въжаров.

 

От ръководството на МБАЛ „Света Анна“ също бяха категорични, че е осигурено всичко за работа при ниски температури. Задействан е планът за борба с бедствия и аварии, които включва синхрон с всички специализирани звена в тясна координация с общината и ресорната дирекция. Доставени са необходимите количества пясък и сол за алеите на болницата, както и консумативи за ортопедията. Надяваме се и на здравия разум на гражданите да не предприемат излишни разходки при рязко влошаване на метеорологичните условия, съобщиха още от лечебното заведение.

 

Задействана е организацията за работа при зимни условия, каза зам.-изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Марина“ проф. д-р Риналдо Шишков. На този етап няма какво да ни притеснява. Разполагаме с всичко необходимо за нормалния прием, диагностика и лечение на пациентите при рязко влошаване на времето, обобщи той.    

Ставри Таргов

 

Още по темата   Иван Портних: Предприети всички възможни мерки за реагиране при влошаване на метеорологичните условия

Коментари

Новини Варна