IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
14:06 | 11 януари 2017
Обновен: 09:22 | 15 април 2024

Лекарка от „Бърза помощ“ във Варна се потроши при тръгване за адрес

Това е трети случай на травма при спешните медици от началото на зимната обстановка

По материала работи: Ставри Таргов
Лекарка от „Бърза помощ“ във Варна се потроши при тръгване за адрес


Лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ(ЦСМП) във Варна счупи ръката си при тръгване за адрес. Инцидентът стана днес около 3 часа сутринта, съобщи директорът на ЦСМП д-р Мая Рашева. В този момент към колежката от филиала ни в Аксаково е подаден сигнал за тежко болен в с. Крумово.

 

На излизане от сградата на път за линейката в бързината тя се хлъзга и пада лошо на земята. Откарана е веднага в Спешния център на МБАЛ „Света Анна“, където е гипсирана. За щастие става дума за леко счупване, но това си е трудова злополука, каза още д-р Рашева.

 

Междувременно за адреса в с. Крумово е изпратен спешен екип от Варна. За да пробие преспите, на помощ идва и верижна техника. В крайна сметка пациентът е спасен.

 

Това е третият случай на травма при спешните медици във Варна от началото на полярните зимни дни. Първите два бяха по-леки и лекарите не са излизали извън строя. Лошото е, че травмите градират с времето, трябва и ние да се пазим повече, най-вече заради пациентите, заключи д-р Рашева.

Ставри Таргов

 

Още      Мъж почина на спирка във Варна

 

Коментари

Новини Варна