IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
11:12 | 11 януари 2017
Обновен: 06:08 | 25 март 2024

Обожавам софийски радиа да ми казват какво е времето във Варна

При ясно слънце в морската столица, софийско радио чете „Продължава обилният снеговалеж във Варна“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Снимки: Ели Маринова

Обожавам да знам какво се случва на Цариградско шосе в момента, както и всички проблеми на столицата. Любим момент ми беше тази сутрин да чуя по иначе обичано мое радио, как във Варна и Североизточна България продължава обилния снеговалеж, при положение, че на небето няма нито едно облаче и ясно слънце е огряло хубавия ни град. Не, че топли, но поне го докарва откъм светлина и настроение.

 

Изключително неадекватно е да слушам общи прогнози, изтеглени от метеорологичен сайт и неактуализирани според  реалното състояние на времето. Съветът на човек, прекарал 15 години пред микрофона в ефир е: Хайде, ако обичате, колеги, в името на професионализма, първо си проверете информацията, преди да  изтърсите поредната нелепица по радиото! Не, че ще се случи нещо фатално, но е смешно и намирисва на непрофесионализъм и „отбиване на номера“. Не за друго, а защото хората, слушащи радио във Варна нямат вече друг избор. Те си избират едно от вашите радиа не защото им се слуша, а защото няма нито едно частно местно радио. За да маркирам все пак реалната картина от Варна, ето няколко сутрешни кадри от морската столица.

Ели Маринова

Четете още: Снегът и децата на Варна (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна