IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:44 | 11 януари 2017
Обновен: 05:59 | 21 април 2024

В „Одесос“ продължава да се работи по пешеходните зони

Георги Недев: Снегът отстъпва, улиците са проходими при зимни условия.

По материала работи: Борис Проданов
Снимка Пламен Гутинов

В „Одесос“ главните булеварди са изчистени и вече се лугират, коментира за Медийна група „Черно море“ районният кмет Георги Недев.

 

„Имаме  8 – 10 машини, които работят непрекъснато. С четири багера освобождаваме подстъпите към училища, детски градини и ясли, входове. Пращаме ги и по сигнали. Два бобката са почистили пред областна управа и общината, работят по пешеходната зона и по сигнали.

 

70 служители на сметопочистващата фирма се справиха с почистването на централните спирки и подлези. Продължаваме навсякъде, където можем да чистим и опесъчаваме. Снегът отстъпва. Улиците са проходими при зимни условия. Има сигнали за 2 – 3 паднали дървета, на всички проблеми реагираме в рамките на деня“, добави Георги Недев.

 

Той добави, че собствениците и наемателите на търговски обекти, както и гражданите се включват в почистването. На някои магазини има направени предписания, но като цяло администрацията получава помощ в борбата със снега.

 

Борис Проданов

 

Още по темата:

 

И в „Приморски“ ситуацията бързо беше овладяна

 

Във „Владиславово“ има достъп до всички обществени сгради

 

„Аспарухово“ се справи с леда

 

Кметът на район „Младост“ призова да не се паркира в тесните улички

Коментари

Новини Варна