IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
12:12 | 18 януари 2017
Обновен: 20:08 | 22 април 2024

Икономическият университет ще си партнира с Районния съд

Целта е да бъдат предприети съвместни дейности, които да способстват за обогатяване на правната култура и надграждане на правни познания у студентите

По материала работи: Борис Проданов
Икономическият университет ще си партнира с Районния съд

От 13,30 ч. днес в зала 116 на Икономически университет - Варна ще бъде официално подписан договор за сътрудничество между Ректора на ИУ - Варна проф.д-р Пламен Илиев и Председателя на Районен съд - Варна, Eрна Якова - Павлова.


Целта на партньорството е с активните усилия на академичната и магистратската общност да бъдат предприети съвместни дейности, които да способстват за обогатяване на правната култура и надграждане на правни познания у студентите, изучаващи различни икономически специалности. Сътрудничеството ще позволи на Катедра "Правни науки" към Икономически университет - Варна да осигуридопълнителни възможности за разширена практическа подготовка на свои студенти през отделните семестри. По този начин, в часове за упражнения по правни дисциплини, студенти от икономически специалности ще могат да присъстват на публични съдебни заседания, като ще имат възможност да проследяват в реално време различни типове дела и да ги обсъждат с учебните си ръководители и магистратите от Районен съд - Варна.


Параметрите на договора за сътрудничество междуИкономическия университет - Варна и Районен съд - Варнапредвиждат и провеждане на редица съвместни научни прояви: конференции, симпозиуми, кръгли маси, с цел установяване на адекватна връзка между теория и практика по актуални правни въпроси.


На официалната церемония по подписването на договора за сътрудничество ще присъстват - доц. Андриана Андреева - ръководител на Катедра "Правни науки" при ИУ - Варна,членовете на академичния състав на катедрата, Пламен Атанасов - заместник-председателна Районен съд - Варна, както и магистрати от наказателно и гражданско отделение на съда.

Коментари

Новини Варна