IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
16:44 | 3 февруари 2017
Обновен: 15:26 | 23 април 2024

Зона за отдих и отмора ще има на Крайбрежната алея във Варна

Там гражданите и гостите на града ще се наслаждават на прекрасния морски пейзаж

По материала работи: Пламен Янков
Зона за отдих и отмора ще има на Крайбрежната алея във Варна

Част от Крайбрежната алея на Варна ще бъде превърната в зона за отдих и отмора, откъдето гражданите и гостите на Варна ще се наслаждават на прекрасен изглед към морето. Това съобщи за Медийна група „Черно море“ главният архитект на община Варна Виктор Бузев. Вече е премахнато едно от заведенията, компрометирано като конструкция, старо и изгнило. „Идеята е на мястото да не бъде реализирано ново строителство, а зоната да остане отворена към морето. 

 

Арх. Бузев сподели още, че оформянето на пространството, на което ще бъдат поставени пейки и цветя, е част от социалните проекти на фирмата концесионер "Лазурен бряг". Ремонтните работи предвиждат и довършване на реставрацията на старите морски бани, която започна през миналата година.“

 

В новооформената зона варненци и гостите на града ще могат да пият кафе и да си почиват, без да са задължени да сядат в някое от крайбрежните заведения.

 

По Крайбрежната алея вече текат активни ремонтни дейности след обновената й част. Според главния архитект на Варна, благодарение на реализираните от концесионера дейности това лято тя ще стане още по-привлекателно и магнетично място да туристите.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Четете още Как се промени крайбрежната визия на Варна през 2016

Коментари

Новини Варна