IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
09:28 | 17 февруари 2017
Обновен: 23:42 | 3 април 2024

Горските във Варна конфискуваха 14 каруци и 3 коня

Данните са за периода от 1 януари до 15 февруари

По материала работи: Пламен Янков
Горските във Варна конфискуваха 14 каруци и 3 коня

От началото на годината досега горските стражари към ДГС „Варна” са съставили 74 акта по Закона за горите, като 22 от тях са по сигнали, подадени на телефон 112.


В рамките на месец и половина на единния телефон за спешни повиквания са постъпили 43 сигнала за нарушения в обхвата на стопанството. Предприети са незабавни проверки и на място са задържани общо 8,9 куб. м незаконно добити дърва за огрев, осем каруци и два коня. Част от акциите са проведени съвместно с представители на РПУ на МВР-Варна.


„Благодарни сме за съпричастността на гражданите. Техните сигнали на телефон 112 имат важна роля за опазването на горите. Подадената навреме информация е от голямо значение за установяването на нарушителите. Създали сме необходимата организация за бърза реакция от страна на горските стражари и съвместни действия с други компетентни институции, така че контролът да бъде максимално ефективен”, коментира директорът на ДГС „Варна” инж. Иван Иванов. Той изтъкна още, че в стопанството е въведена практиката на местата, за които са подавани сигнали, да се извършват системни проверки.


В периода от 1 януари до 15 февруари служителите на ДГС „Варна” са съставили 74 акта и 37 констативни протокола по Закона за горите. Конфискувани са общо 34,8 куб. м дърва за огрев, 14 каруци, 3 коня и моторен трион. При проверки на ловците са съставени 67 констативни протокола. Други три са в резултат от инспектирани автомобили, превозващи дървесина. 

Коментари

Новини Варна