IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
13:36 | 22 февруари 2017
Обновен: 15:32 | 15 април 2024

Ще правят паметна плоча на Пламен Горанов във Варна

Работи се и по паметниците на д-р Кръстю Раковски и Георги Хаджитинев

По материала работи: Юлиян Атанасов
Ще правят паметна плоча на Пламен Горанов във Варна

Вече са разгледани и подкрепени на експертен съвет идеите за издигане на паметни плочи във Варна на д-р Кръстю Раковски и Георги Хаджитинев. Това стана ясно по време на заседание на постоянната комисия „Култура и духовно развитие“ към ОбС Варна. Даден е ход и на идеята за паметна плоча на  Пламен Горанов, който се самозапали на 20 февруари 2013 г. по време на конфликт с охраната на Община Варна докато протестираше с искане за оставката на тогавашния кмет на града Кирил Йорданов и целия Общински съвет. Предстои придвижване по административния общински апарат.

 

Д-р Кръстю Раковски е държавник, политик и дипломат. Георги Хаджитинев е емблематичен варненец, наследник на рода на Г. С. Раковски. Пламен Горанов почина във варненската Военноморска болница на 3 март 2013 г., дни след като се самозапали. Три дни по-късно Йорданов подаде оставка, но общинските съветници отказаха да го последват и завършиха пълния си мандат. 

Ели Маринова

Четете още: Партньорството на хотелиерския бизнес е разширило годишния културен афиш на Варна

Избраха новото жури за награди "Варна" 2017

 

 

Коментари

Новини Варна