IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
12:04 | 23 февруари 2017
Обновен: 21:06 | 21 март 2024

Зрелищна акция проведе пожарната в МБАЛ „Св. Анна” (СНИМКИ)

Пет екипа от регионалната дирекция с около 25 служители участваха в учението

По материала работи: Борис Проданов
Зрелищна акция проведе пожарната в МБАЛ „Св. Анна” (СНИМКИ)

Планирано пожаро-тактическо учение и щабно занятие на щаба към Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението – Варна, се проведе в двора на МБАЛ „Света Анна - Варна“. Акцията се проведе съвместно с представители на многопрофилната болница.

„Това е част от обучителния процес, който водим с цел подобряване на взаимодействието и тренираността на пожарникарите“, каза за медийна група „Черно море“ главен инспектор Стоян Стоянов – началник на сектор пожарогасителни и спасителни дейности, и уточни, че отиграването на подобни ситуации целят да улеснят практическите действия в случай на възникване на подобни ситуации.

„Спецификата на един такъв обект е наличието на множество трудноподвижни или изцяло неподвижни хора, както и възможността подобен инцидент да възникне в тъмната част на денонощието. Едно от основните направления е именно евакуацията на трудноподвижните хора в случай на произшествие като това, което днес отиграхме“, обясни инспектор Стоянов.

Пет екипа от регионалната дирекция на пожарната с около 25 служители общо взеха участие в учението.

„Планирали сме осем занятия от мащаба на днешното до края на годината“, добави инспектора.

Мариана Стойкова

Снимки Пламен Гутинов и Мариана Стойкова

Коментари

Новини Варна