IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
09:36 | 27 февруари 2017
Обновен: 10:12 | 6 април 2024

Деца водиха плюшените си играчки на лекар

Инициативата има за цел най-малките да преодолеят страха си от хората с бели престилки

По материала работи: Пламен Янков
ЛЕКАРИТЕ, КОИТО ПРЕГЛЕЖДАХА ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ, бяха студенти по медицина.

„Болница за плюшени мечета“ организират за седма поредна година Медицинският университет във Варна, студентски организации и алиансът на хората с редки болести.  Пациенти бяха плюшените играчки на децата, а „мечешките доктори” - студентите по медицина. Последователността на различните процедури отговаря на действителността в болницата - от приемането до изписването на "пациентите".  В болницата работеше и стоматологичен кабинет. Имаше и аптека, в която се предлагаха хапчета – бонбонки. 

 

Като във всяка болница и тук имаше операционна зала. А хирурзите се погрижиха малките им плюшени пациенти да преминат успешно всяка интервенция. 


Лекарските прегледи бяха под формата на игра и децата научиха повече за хигиената, здравословното хранене и за това какво се случва в една болница. Инициативата беше и благотворителна. Продаваха се мартенички, а със събраните пари ще бъде купена бягаща пътечка за децата с неврологични проблеми.  


РАДОСЛАВА ХРИСТОВА

Коментари

Новини Варна