IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
13:43 | 27 февруари 2017
Обновен: 21:05 | 21 март 2024

Магистрати от Окръжен съд - Варна повишават правната култура на младите

Ден на отворените врати в институцията ще има през април по повод Деня на конституцията

По материала работи: Слав Велев
Магистрати от Окръжен съд - Варна повишават правната култура на младите

Магистрати от Окръжен съд - Варна продължават с различни инициативи да повишават правната култура на младите хора. Лекция пред студенти изнесе съдия Асен Попов от Наказателното отделение на институцията. Той сподели с младежите детайли от своя професионален опит, разказа им за по интересните дела, които е разглеждал. Студентите задаваха въпроси свързани с наказателната отговорност и делата от обществен интерес. 
 

През месец март ще има още три срещи на магистрати от Окръжен съд - Варна със студенти. Темите ще са от вещното и гражданското право и търговските дружества. 


Целта на инициативите, обединени под названието "Младите и правосъдието" е студентите по право да се запознаят с приложния аспект на изучаваната дисциплина, а студентите от други специалности да повишат правната си култура. В тази връзка са планирани и срещи на първокурсници по публична администрация със съдебния администратор на Окръжен съд - Варна. Първата от тях е насрочена за 1 март. Целта е младежите да се запознаят с работата на съдебните служители, техните отговорности и задължения. 


Студенти ще присъстват и на заседания на Окръжен съд - Варна, а по повод Деня на Конституцията през април е планиран Ден на отворените врати в съдилището.


Черно море

 

Коментари

Новини Варна