IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Област Варна
20:44 | 26 март 2017
Обновен: 09:45 | 24 април 2024

Тодор Йотов: Направихме всичко за коректни избори във Варна

Максимални глоби отнася политическа сила за агитация, на език, различен от българския

По материала работи: Борис Проданов
Тодор Йотов: Направихме всичко за коректни избори във Варна

Областният управител Тодор Йотов съобщи на пресконференция в РИК, че е областна администрация е направила всичко възможно за осигуряването на предсрочните парламентарни избори във Варна.

 

Осигурени за РИК – Варна, са зали в областна управа и в Двореца на културата и спорта, предоставена е техника, печати, консумативи. В ДКС, където се приемат протоколите от СИК, ще дежурят екипи от ВМБ с реанимобил, които при необходимост да оказват първа помощ и медицинско наблюдение.

 

Тодор Йотов е направил всичко по Изборния кодекс по отпечатване на списъците, по приемането на бюлетините и на консултации с политическите сили е призовал да се премахнат в срок агитационните материали.

 

„Ако не направят това, готов съм да търся административна и наказателна отговорност“, каза още областният управител.

 

Самият изборен ден е протекъл без проблеми и нарушения. В областта има 639 СИК-а, които са отворили днес урните точно в 7 ч.

 

Политическа сила ще отнесе 3 максимални глоби (по 2000 лв.) за агитация на език, различен от българския, добави Тодор Йотов. Първото нарушение е за лице с автомобил и тонколони, другите 2 са сходни. Областният управител е решил да наложи максимални глоби (размерът им варира между 200 и 2000 лв.), защото при второто нарушение агитацията е започнала с встъпителни думи на водещия, че партията знае за нарушението, но ще наруши закона.

 

По този повод Тодор Йотов се надява бъдещите законодатели да иницират промени, с които при повторни нарушения да се вдига мизата на санкциите.

 

Борис Проданов

Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна