IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
18:20 | 23 април 2017
Обновен: 13:25 | 24 април 2024

Бъдещи зъболекари преглеждат безплатно варненци

Вижте кога и къде, прегледите са утре

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бъдещи зъболекари преглеждат безплатно варненци

Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ-Варна) организира за първи път кампанията „Погрижи се за венците си!“. Утре-24 април, между 11:30-14:30 ч. във Факултета по дентална медицина, ет. 4, зала 408 ще бъдат провеждани безплатни профилактични прегледи, насочени към диагностициране на възможни възпаления на венците.

 

Проблемите с венците са на второ място по разпространение след тези с кариеса на зъбите. Най-забележимият симптом на гингивално възпаление е кървенето, което може да бъде провокирано от четкането на зъбите, но може и да бъде спонтанно. Сред засегнатите могат да бъдат както възрастни, така и по-млади хора. Последиците при невзети навреме мерки могат да бъдат доста неприятни. Не е необходимо предварително записване за прегледите. Желаещите могат да отидат на място и ще бъдат прегледани от специалистите, които са на разположение.Целта на инициативата е да се обърне внимание на проблемите с венците и да повиши информираността относно начините за цялостното отстраняване на зъбната плака. По време на кампанията ще бъдат давани препоръки за техники за правилно четкане на зъбите, за използване на конци и интердентални четки, за употребата на разтвори за промивка на устната кухина.

 

 

Четете още: Дете във Варна спешно се нуждае от кръводарители

Коментари

Новини Варна