IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
11:15 | 25 април 2017
Обновен: 06:42 | 26 април 2024

120 ученици се включиха в 33-та Национална олимпиада по техническо чертане

9 са наградените участници в трите възрастови групи

По материала работи: Пламен Янков
120 ученици се включиха в 33-та Национална олимпиада по техническо чертане

Холдинг Варна е основен спонсор на 33-та Национална олимпиада по техническо чертане, която се проведе между 21 и 24 април под егидата Професионална техническа гимназия – Варна. 


В рамките на три дни 120 ученици от цялата страна, разделени в три възрастови групи от 8 до 12 клас, мериха сили в чертането. Наградени в трите категории са общо 9 ученици. Паричният награден фонд за деветимата победители е осигурен от Холдинг Варна. 


За първи път в историята на училището Професионална техническа гимназия Варна  има 8 лауреати от 12 клас с оценка „Отличен 6”.  Гимназията се нарежда на трето място в страната по броя на реализиралите се ученици по придобитата специалност.  Успехите на нейните възпитаници предизвикаха интереса на Холдинг Варна, който реши да ги подкрепи в желанието им да докажат възможностите си. 

 


 

Ръководството на гимназията изпрати благодарствени писма на изпълнителните директори на Холдинга Ивелина Шабан и Милчо Близнаков. „Вашето партньорство и ангажираност е доказателство за успешно действащ  модел на взаимопомощ между образование и бизнес”, четем в писмата, подписани от директора на гимназията инж. Ирма Дукова.  


Подпомагането на талантливи деца и млади хора в тяхното образование, усъвършенстване и житейска реализация е традиционна и устойчива политика в сферата на обществените и национални интереси, следвани от Холдинг Варна.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна