IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
13:37 | 28 април 2017
Обновен: 18:21 | 9 април 2024

Шоколадовите скунксове намериха своя втори дом във Варна

Екзотичните животинки могат до бъдат видени в зоопарка до есента

По материала работи: Борис Проданов
Шоколадовите скунксове намериха своя втори дом във Варна

Най-новите обитатели на Варненския зоопарк са два скункса с цвят – шоколад! Това са много редки екземпляри, дори може би единствените в България, пристигнали за определен период (размножителен заем) от зоопарка в Бургас. Скунксовете са докарани миналата седмица и ще останат тук през цялото лято, след което ще бъдат върнати обратно.

 

Размножителният заем дава възможност да бъдат предоставяни животни от други зоопаркове в страната за отглеждане, като по този начин зоопаркът дава  възможност на посетителите да видят повече и различни видове животни.

 

 

Двете екзотични животинчета са много интересна разновидност на обикновения ивичест скункс, който е черен с бели ивици. Тези са с цвят на шоколад или по-скоро на мляко с кафе, светло кафеви с бели ивици, което няма как да се срещне в природата. Плод са на изкуствена селекция, изключително редки и могат да бъдат видени от посетителите на зоопарка във Варна до есента. 

 

Мариана Стойкова

Снимки: Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна