IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
08:51 | 30 април 2017
Обновен: 08:24 | 12 април 2024

Спират строителството в курортите край Варна

Започва изнасянето на строителните отпадъци от строежите

По материала работи: Юлиян Атанасов
Спират строителството в курортите край Варна

До 15 май всички строително-монтажни дейности на територията на курортите край Варна трябва да спрат според заповед на кмета, разписана днес. С документа се забранява и достъпът на тежка строителна механизация, както и превозването на строителни материали в комплексите "Св. Св. Константин и Елена", "Златни пясъци" и "Чайка", както и на територията на курортната зона в местността "Манастирски рид", и в "Прибой".

 

В срок до 14 май възложителите и строителите на незавършени обекти са длъжни да ги оградят и обезопасят. Техен ангажимент е и да почистят и възстановят нарушените тротоари и пътища в близост до строежите. При необходимост трябва и да обработят прилежащите зелени площи, и да ги засадят със съответния вид декоративна растителност.

 

От 1 до 14 май изнасянето на строителните отпадъци от строежите в комплекса ще се извършва само между 0 часа и 10 часа сутринта, и от 16 часа до 18 часа следобед. Нарушителите могат да бъдат наказани със санкции в размер между 1000 лева и 10 000 лева, гласи още заповедта. Глобите за едноличните търговци и юридическите лица започват от 10 000 лева и могат да достигнат до 50 000 лева.

 

Четете още: Придвижен е проектът за закупуване на нови кораби за ВМС

Коментари

Новини Варна