IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:49 | 30 май 2016
Обновен: 08:38 | 15 април 2024

Млади огнеборци ще мерят сили на стадион "Локомотив" във Варна

Състезанията на младежките противопожарни отряди се провеждат ежегодно

По материала работи: Слав Велев
Млади огнеборци ще мерят сили на стадион "Локомотив" във Варна

На 31 май, от 09:00 часа, на стадион „Локомотив” в гр. Варна, ще се проведе Областно състезание  на младежките противопожарни отряди  „Млад огнеборец”. Състезателите ще премерят сили в дисциплините:Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия”.

Състезанията на младежките противопожарни отряди се провеждат ежегодно. Целта е  повишаване физическата дееспособност на младежите от 12 до 16 години и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. В състезанието ще участват отборите спечелили Районните състезанията, провели се сред учебните заведения в област Варна.

В 10:00 часа, в базата на спасителите от РДПБЗН в м-ст Малка чайка, в ж.к. „Аспарухово”, ще стартира областен етап от ученическото състезание  „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2016”. В състезанието ще вземат участие победителите от Общинските етапи от състезанието – община Белослав, община Аксаково и  община Долни чифлик.

Състезанието се състои от теоретична част и практическа част – проверка на придобитите умения и знания за защита при бедствия, чрез състезателни игри. Победителят от състезанието ще се яви на Националното ученическо състезание.

 

За пореден път Варна ще бъде домакин на Републикански преглед по пожароприложен спорт. От  31 май до 3 юни, на стадион „Локомотив”, ще се проведе републиканското състезанието, в което ще вземат участие отборите на Софийската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и на Регионалната дирекция, които се класираха на първо място в комплексното класиране в зоналните състезания от съответните зони, както и представители на отбор на факултет ПБЗН при Академия на МВР.

Отборите ще се състезават в следните дисциплини:

1) Изкачване на щурмова стълба;

2) 100-метрова пътека с препятствия;

3) Пожарна щафета 4 по100 м. с препятствия;

4) Бойно разгръщане от мотопомпа.

Демонстративно участие ще направи първия женски отбор с участници от Клуб по пожаро-приложен спорт и Технически университет – Варна.

 

 

 

Коментари

Новини Варна