IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
11:36 | 25 май 2017
Обновен: 15:36 | 20 април 2024

Актьори и спортисти помагат на децата на загинали полицаи

По материала работи: Пламен Янков
Актьори и спортисти помагат на децата на загинали полицаи

8-ата Благотворителна кампания в подкрепа на децата и семействата на загиналите и инвалидизирани служители от варненските структурите на ОД на МВР, ГД "Изпълнение на наказанията" към Министерство на правосъдието и Министерство на отбраната бе открита във Варна. За първи път тази година ще има благотворителен търг, на който ще бъдат разпродадени вещи, дарени от Васил Василев-Зуека, Асен Блатечки, Любо Ганев и Владо Николов. Актьорите дариха техни портрети, а волейболистите - тениски с автографи.

 

До 30 юни ще са активни сметките за дарителската кампания. Миналата година събраната сума е 10 300 лв., разпределена между 20 деца на загинали полицаи и военни.

 

По традиция част от програмата на кампанията е благотворителен футболен турнир, който ще се проведе на игрищата на Техническия университет на 17 и 18 юни. В момента тече записване на отборите за участие, а заявки могат да се подават до 12 юни. Сред съставите ще има поне два женски футболни отбора от Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" и Пункт за базиране - Варна. И тази година децата на Варна ще имат възможност да си направят снимки с военна техника и полицейски кучета, които ще бъдат изложени в района на Морска гара на 3 юни от 11 часа. Ще бъдат показани и гранични катери и катери на ВМС, противопожарни и полицейски автомобили, пустинни котки, а от ВМС ще домонстрират водолазно оборудване. 

 

Полина Петрова

Коментари

Новини Варна