IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
11:41 | 5 юни 2017
Обновен: 22:01 | 8 април 2024

Трупове на овце изплаваха на плажа в Аспарухово

Удавени животни са забелязани и в акваторията на "Златни пясъци"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Трупове на овце изплаваха на плажа в Аспарухово

Морето изхвърли трупове на селскостопански животни край Варна, алармираха читатели във фейсбук. Едното е изплавало на плажа в район „Аспарухово“, другото – в курорта Златни пясъци. 


Става дума за овце, поясни д-р Даниел Денев, шеф на отдела за здравеопазване на животните към областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Общината е взела мерки труповете да бъдат премахнати и унищожени според изискванията, уточни той. 


Трето удавено животно има на Морска гара. То е в района на тетраподите и все още не е извадено. След като това стане, ще се разбере дали става въпрос за куче или овца, каза още д-р Денев. 


Ветеринарните власти не са все още наясно чии са удавените животни и дали не са изхвърлени от преминаващи кораби. Това ще се разбере, след като общината подаде необходимата информация.


През почивните дни морето е изхвърлило на различни варненски плажове и 4 малки делфинчета. Те са от вида муткур. Причината за смъртта им е в процес на изясняване.   

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Коментари

Новини Варна