Приемат заявления за обучения с ваучери
Право да подават документи имат хора, които са на трудов договор в предприятия извън държавната администрация и са със средна или по-ниска степен на образование
Публикувана: 16 Jun 2017 | 7:30

Агенцията по заетостта стартира прием на заявления  за обучения с ваучери. Това съобщиха от Регионалната служба по заетостта(РСЗ) във Варна. Право да подават документи  имат хора, които са на трудов договор в предприятия извън държавната администрация и са със средна или по-ниска степен на образование.

 

Безвъзмездното финансиране е в размер на 85% от стойността на ваучера, а останалите 15% се доплащат от обучавания.

 

Желаещите ще имат възможност да придобият нови или да разширят знанията и уменията си чрез придобиване на квалификация и ключови компетенции. По този начин те ще повишат адекватността на своите умения спрямо актуалните нужди от страна на бизнеса.

 

Подготовката по ключова компетентност може да бъде общуване на чужди езици или дигитална компетентност.

 

Разработена е услуга, даваща възможност на заетите  да подават своето заявление по електронен път, без да е необходимо да посещават бюрата по труда, само в работни дни между 8.30 и 17 часа.

 

Заявления ще се приемат и на хартиен носител в бюрата по труда.

 

Срокът за прием на заявления е до изчерпване на финансовия ресурс.

 

Очакванията са, че с планираните средства около 54 хиляди души ще могат да повишават квалификацията си, съобщиха още от РСЗ – Варна.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Коментари ( 0 )