IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
16:57 | 22 юни 2017
Обновен: 23:16 | 21 април 2024

Рекордни посещения в зоопарка през юни

Над 100 са бебетата, родени в зоологическата градина от началото на годината

По материала работи: Пламен Янков
АКТИВНИЯТ СЕЗОН В ЗООПАРКА започна още през май. Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, АРХИВ

Рекордни са регистрираните посещения в зоопарка през юни. Ако тенденцията продължи до края на месеца, броят на гостите на зоологическата градина за месеца ще е значително по-висок в сравнение със същия период на миналата година, отбеляза пред Медийна група „Черно море“ директорката Иванка Стоянова. Между 500 и 900 са посетителите на ден, а активният сезон в зоопарка е започнал още през миналия месец. „Идват както индивидуални посетители, така и цели групи. В края на май имахме много посещения от цели класове по случай успешното завършване на учебната година. Нашата зоологическа градина е посещавана от много екскурзианти от региона, тъй като е единствената с отдел хищници“, допълни Иванка Стоянова. 


На 9-ия рожден ден на лъва Симба в неделя канят малки и големи. Предвидени са различни изненади както за него, така и за децата, които ще присъстват на празника. Всички ще получат на входа балони и лакомства. Ще има и викторина, а тези, които дадат верен отговор на зададените въпроси, ще получат награди. За лъва Симба ще има много подаръци, осигурени от осиновителите. Роден е на 21.VІ.2008 г. във Франция, а във Варна пристига от зоопарка в Стара Загора. През 2014 г. Симба стана баща на 3 лъвчета.


Две от тях вече не са в зоопарка във Варна – едното вече е отдадено под наем в Благоевград, а другото в Хасково. Единствено Малкият принц е все още тук, но се очаква и той скоро да отпътува към Благоевград при сестра си Флорентина. 


Над 100 са бебетата, родени в зоопарка от началото на годината. Последното новородено е маймунче, което се появило на бял свят преди 10-ина дни. Има също малки муфлончета, понита, камерунски козички, вълнисти папагалчета и др. 


Работното време на зоопарка е от 9 до 19 ч., като последните закупили билети имат един час за разходка покрай клетките с животни.

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Коментари

Новини Варна