IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
12:44 | 24 юли 2017
Обновен: 05:44 | 11 април 2024

КЗП проверява заведения край Варна за некачествен алкохол

От началото на юли в учреждението са взели осем проби

По материала работи: Юлиян Атанасов
КЗП проверява заведения край Варна за некачествен алкохол

Интензивни проверки за некачествен алкохол извършва в морската столица Комисията за защита на потребителите (КЗП). След сигнали на граждани, че на места се предлагат концентрати със съмнителни качества инспектори проверяват във Варна и съседните курорти. Само от началото на юли в учреждението са взели осем проби, научи Moreto.net.

 

Сред баровете, дискотеките, ресторантите и кръчмите, които са попаднали в полезрението на проверяващите има такива на "Златни пясъци" и "Св. Св. Константин и Елена", в Шкорпиловци и Бяла. Инспекции предстоят и на Крайбрежната алея в морската столица. Служителите на КЗП ще влязат в една от дискотеките, за която също са подадени сигнали. От началото на месеца инспекторите във Варна са реализирали 180 проверки на туристически обекти. Съставени са 7 акта за нарушения. Част от проверките се осъществяват и съвместно със служители на Националната агенция по приходите. Издадена е и заповед за преустановяване на дейността на обект в курорта "Св. Св. Константин и Елена", който не отговаря на изискванията за категоризация, обясни шефът на местната структура Христо Милев.

Четете още: Плажовете в Бяла – замърсeни. Няма да ги затварят засега

 

Коментари

Новини Варна