IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
16:52 | 22 август 2017
Обновен: 21:44 | 10 април 2024

От 25 август започва доставката на учебници

Очаква се на 15 септември всички деца да имат необходимите пособия

По материала работи: Пламен Янков
От 25 август започва доставката на учебници

От 25 август 2017 г. ще започне разпространението на одобрените за ползване учебници и учебни комплекти за II и VI клас в училищата в страната, се съобщава на сайта на образователното министерство. Училищата във варненска област имат готовност да приемат доставките, увери началникът на РУО-Варна Венцеслава Генова. Очаква се в първия учебен ден всички ученици да имат необходимите пособия за учене. При забавяне на доставката, то няма да е значително и учебниците ще бъдат осигурени преди децата да са преговорили материала от миналата година, уточняват от МОН. 

 

Учебниците и учебните комплекти за учениците от I до IV клас и учебниците за учениците от V до VII клас са безплатни и се предоставят безвъзмездно от Министерството на образованието и науката. На децата в I клас се дават нови учебни комплекти всяка учебна година. Останалите пособия могат да се използват до 3 г., след което се подменят.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна