IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
10:59 | 22 август 2017
Обновен: 11:04 | 1 април 2024

Започва фестивалът на динята във Варна

Предвидени са много игри за децата

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка архив.

Фестивалът на динята ще се проведе за трета поредна година в Морската градина. Той ще бъде открит утре в 18,30 ч. Тази година среща в парка са си дали едни от най-добрите карвинг майстори в България.

 

Още от ранни зори в сряда те ще започнат да майсторят. Тази година няма да има тема, върху която скулпторите да измислят своите модели. Това е с цел да могат да развихрят още по-добре фантазиите си и да дадат максималното от себе си!

 

Предвидени за три парични награди за най-добрите и грамоти. Журито ще бъде публиката, която ще оценява моделите и ще гласува в специално подготвена урна. Вторият ден ще бъде запазен за децата и измайсторяването на фенери от диня.

 

Превърналата се вече като запазена марка на фестивала инициатива събира стотици варненчета и гости на града в тази толкова стара игра.

 

Интересът и тази година е голям, вече има над 350 записани деца за правене на фенер от диня. Най- добрият ще стане ясен в последния фестивален ден - 25 август петък. Наградата за него е карта за игра в парка.

 

Награди са предвидени и за останалите участници. В последния фестивален ден ще бъде отреден за ДИНОняда-Олимпиада с дини. В тази забавна и весела игра могат да се включат всички желаещи. Ще има надяждане с диня, търкаляне на диня по неравен терен, хвърляне на диня, стреляне със семки от диня и още куп други забавни игри.

 

Тази година организаторите са заявили рекордните 10 000 т дини на производители от Шабла и Каварна. Всичко, което остане и не бъде изядено, ще бъде дарено на животните от Зоокъта.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна