IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
12:03 | 11 септември 2017
Обновен: 19:16 | 17 април 2024

Започва месецът на науката 2017

Представен бе новият управителен съвет на Съюза на учените във Варна

По материала работи: Ставри Таргов
Започва месецът на науката 2017

Новото ръководство на Съюза на учените във Варна.

 

 

Месецът на науката във Варна започва на 29 септември и ще продължи до 27 октомври. Откриването е на 29 септември от 10 ч. в пленарната зала на община Варна, когато ще се проведе конференцията „Културното наследство на Варна“. На нея ще бъдат изнесени над 25 доклада по теми, свързани с Морската градина, началото на българското образование в морския град и много други. Това съобщи на пресконференция в Медицинския университет във Варна новият председател на УС на Съюза на учените във Варна(СУВ) проф. д-р Виолета Йотова.

 

Тя представи пред журналисти новото ръководство на организацията, което е от 10 члена. Всички заедно ще изработим новата програма на СУВ, която ще бъде приета догодина, уточни проф. Йотова. Според нея на държавно ниво се очакват допълнително финансиране за наука, както и стимули за задържане на учените в България.

 

Месецът на науката 2017 ще бъдат закрит на 29 октомври със заключителна конференция, в която са предвидени много заседания по секции и постерни сесии. В тях ще участват и млади учени от варненските ВУЗ-ове.
СУВ е създаден през 50-те години на миналия век, а през 90-те години се обособява като самостоятелна организация. В момента в него членуват над 250 учени, стана ясно още на пресконференцията.  

Ставри Таргов

 

 

Коментари

Новини Варна