IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Общество
14:28 | 13 септември 2017
Обновен: 20:26 | 21 март 2024

Младежи продават благотворително употребявани учебници във Варна

Инициативата е на възпитаници на ГПЧЕ „Йоан Екзарх“

По материала работи: Слав Велев
БАЗАРЪТ Е ИЗЛОЖЕН в стая на първия етаж в гимназия „Йоан Екзарх“. Снимка Полина Петрова

От 11 до 14 септември продължава благотворителният базар за употребявани учебници, организиран във варненската гимназия „Йоан Екзарх“. Инициативата е на възпитаници на училището. „Знаем за подобна проява, която вече няколко години се прави в математическата гимназия и решихме и ние да организираме нещо подобно“, разказа десетокласничката Валерия Германова пред екип на медийна група "Черно море". 


Благотворителният базар е за употребявани учебници и помагала от 8 до 12 клас. „Всеки, който иска може да дойде да си устави старите учебници и да си купи това, което му е нужно за следващата учебна година на половин цена от коричната. В зависимост от това дали коричната цена надвишава 7 лв. или не - се отделят или 50 ст. или 1 лв. за каузата, която планираме да е нещо свързано с училище. Ще купим  нещо материално, което да е важно за всички и да помага на всички. Не сме решили още какво ще е, тъй като не знаем колко средства ще съберем, но най-вероятно ще пуснем анкета в събитието във фейсбук, за да решат хората, които са участвали за какво да се използват парите им“ – поясни Валерия. 


До момента 20 души са оставили учебници на базара, а продадените са около 60. Интерес към базара са проявили не само възпитаници на V гимназия, но и на други училища в града. 


Полина Петрова

 

Коментари

Новини Варна