IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
13:05 | 16 октомври 2017
Обновен: 13:24 | 17 април 2024

И извън сезона се търсят готвачи във Варна

Не достигат и учители в началния курс на средното училище

По материала работи: Юлиян Атанасов
И извън сезона се търсят готвачи във Варна

Макар че активният сезон отмина, все още се търсят готвачи и работници в областта на туризма и хотелското обслужване. Справка за свободните работни места от Бюрото по труда във Варна показва, че заведенията за бързо хранене изпитват остра нужда от кадри – готвачи и помощник-готвачи, разносвачи на храна, бармани и сервитьори. За хотелите пък още са нужни камериерки и пикола.

 

Масово недостигат телефонисти в кол-центрове с различни езици, предимно английски. Липсват преподаватели за училища за различни предмети, както и възпитатели за занималня. Учителите за началния курс на средното училище са в най-голям недостиг. От специалистите с висше образование във Варна се търсят графични дизайнери, инженери, рехабилитатори, икономисти, корабни агенти, счетоводители и мениджърски състав.

 

За ниско квалифициран труд, най-много свободни места Трудовата борса е обявила за шивачки, продавачи, касиери, санитари, монтьори, огняри и общи работници.

Ели Маринова

Коментари

Новини Варна