IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
11:28 | 16 октомври 2017
Обновен: 10:29 | 15 април 2024

Кампания за рисковете и последствията от трафика на хора започва във Варна

Инициативата ще протече под мотото „Чети между редовете! Нещата са точно такива, каквито не ги виждаш!“

По материала работи: Пламен Янков
Кампания за рисковете и последствията от трафика на хора започва във Варна

Информационна кампания по повод „18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора“ ще се проведе в периода от днес до 20-и октомври под мотото „Чети между редовете! Нещата са точно такива, каквито не ги виждаш!“. Организатори са местната и националната комисии за борба с трафика на хора и дирекция „Превенции“ – към Община Варна.
 
В рамките на кампанията ученици от училищните превантивни клубове ще проведат информационни сесии сред своите връстници, ще разпространят плакати с логото на кампанията, малка книжка за безопасност „Внимание! Трафик на хора“, флаери и силиконови гривни с надпис „За къде пътуваш“ и ще бъдат прожектирани тематични филми. В Техническия университет ще се проведе и беседа с гост-лектор и дискусия.

 

В сградите на МВР- Варна, на видно място ще бъдат поставени плакати с логото на кампанията, а на летището на заминаващите пътници ще бъдат предоставяни материали с информация за опасностите и механизмите за въвличане в трафик на хора, както и съвети за справяне с риска.

 

Партньори в кампанията са: ОД МВР – Варна, граничните полицейски управления Пристанище Варна и Аерогара Варна, Техническия университет, I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константи Преславски“, ПТГ, МГ „Д-р Петър Берон“, ВТГ „Георги Стойков Раковски“, ПТГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна