IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
13:52 | 20 ноември 2017
Обновен: 20:11 | 20 април 2024

Дъщерята на Че Гевара идва във Варна

Д-р Алейда Гевара Марч е част от делегация на Кубинския институт за приятелство с народите

По материала работи: Пламен Янков
Дъщерята на Че Гевара идва във Варна

Дъщерята на Че Гевара д-р Алейда Гевара Марч идва утре на посещение във Варна, съобщиха от областния съвет на БЧК в морския град. Тя е част от делегация на  Кубинския институт за приятелство с народите, която ще се срещне с ръководството на червенокръстката ни организация. В нейния състав влизат още Педро Пабло Сан Хорхе Родригес – извънреден и пълномощен посланик на Куба в България, Нюрка де ла О Мохена – консул в посолството, Елио Сотеро Гамес Нейра – първи зам.председател на Кубинския институт за приятелство с народите,  Гладис Елена Аилион Олива – директор на Департамент Европа на Кубинския институт за приятелство с народите и Ибис Алвиса Гонсалес – координатор на групата от страните от Централна и Източна Европа на Кубинския институт за приятелство с народите.

 

Д-р Алейда Гевара Марч е най-голямата дъщеря от втория брак на легендарния революционер Ернесто Че Гевара. Завършила е педиатрия. Заедно с майка си е съпредседател на Центъра за изучаване на Че Гевара (Centro de Estudios Che Guevara) и член е на комунистическата партия на Куба. Споделя идеите на баща си и е работила на хуманитарни мисии в Ангола, Никарагуа и Еквадор. Има две деца. Родена е на 24 ноември 1960 г.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна