IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
15:21 | 27 ноември 2017
Обновен: 17:45 | 21 април 2024

Обучиха 20 медици от Варна за работа с деца с диабет

Във връзка с това дирекция „Здравеопазване“ получи грамота от Варненското дружество по детска ендокринология

По материала работи: Пламен Янков
Обучиха 20 медици от Варна за работа с деца с диабет

20 медицински специалисти в детските градини и училищата във Варна са обучени да се грижат за подрастващите с диабет. Подготовката им продължава поетапно, съобщиха от общината. Във връзка с това дирекция „Здравеопазване“ получи грамота от Варненското дружество по детска ендокринология, за доблестно поведение и грижа за децата с диабет.


156 деца със специфични хранителни потребности посещават детските заведения в морския град. На диетични режими се хранят 91 деца в яслите и 65 в детски градини. За тях са осигурени специални седмични менюта с четири различни диетични режима – безглутенов, безказеинов, комбинация от двата, и друг - без риба, цитруси и яйца. Въвеждането на специалните менюта са за децата с целиакия, алергии, метаболитни редки заболявания - фенилкетонурия, левциноза и др. Мерките се прилагат още от 2015 г. съвместно със специалисти от МБАЛ „Света Марина“.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна