IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:51 | 6 декември 2017
Обновен: 13:28 | 24 април 2024

42 000 лева събра кампанията „Изкуството за деца в нужда” 2017

Фондация „Св. Св. Константин и Елена” провежда благотворителната инициатива за 9-та година

По материала работи: Юлиян Атанасов
42 000 лева събра кампанията „Изкуството за деца в нужда” 2017

42 000 лева дарения в полза на деца в неравностойно положение бяха събрани по време на тазгодишната благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда 2017” на Фондация „Св. Св. Константин и Елена”. За девета поредна година дарителските средства бяха набрани чрез целогодишна кампания за продажба на произведения на изкуството от каталога на Фондацията и чрез парични дарения. В подкрепа на каузата през тази година бяха откупени повече от 90 творби. Средствата са предназначени за целево подпомагане на  126 деца лишени от родителска грижа през 2018 година, а също и към студенти от различни специалности и университети, които печелят стипендии от Фондацията. На благотворителен коктейл в Галерия Графит, който по традиция е заключителният етап на всяка кампания, Фондацията връчи своите годишни награди „Арт дарител за 2017” – отличия, които се дават на партньори и спомоществователи, допринесли за осъществяването на проектите и инициативите в полза на децата. Имената на тазгодишните носители на отличията бяха обявени от 14-годишната Яниса от ЦНСТ „Другарче” и 17-годишният Адриян от ЦНСТ „Изгрев”, които бяха водещи на вечерта и влязоха в ролята на посланици на всички деца, за които са благотворителните каузи на Фондацията. За щедрост и съпричастност към инициативите в полза на децата, приз „Арт дарител” получиха Атанас Костурков – управител на „Комфорт“ ООД, Пламен Андреев и Христо Димитров от  „Планекс“, Красимир Маринов – управител на Проект Трой ЕООД.

Отличие бе връчено на Общинския съветник Марица Гърдева – за нейния личен принос в реализацията на кампания „Мартеници 2017”, както и за активното й участие в кампания 2018, която вече е в ход и ще предложи благотворителна продажба на над 6 хиляди ръчно изработени мартеници.   „Вярвам, че по този начин, за децата ще има по-добро бъдеще”, коментира общинският съветник и благодари за отличието, което й бе връчено на тържественото закриване на благотворителната кампания за 2017 г. „Имам амбицията за следващата година да изработя над 6000 мартеници. Превърнах своето хоби в кауза, на която съм посветила свободното си време. Защото съм сигурна, че положителната енергия и добрите дела на всички, които участват в благотворителната кампания, са важна подкрепа за децата в неравностойно положение, лишени от родителска грижа и със специални потребности от Варна и региона”, посочи Марица Гърдева.

 

От името на стипендиантите на Фондацията, видео послание отправи и младата художничка Веселина Гекова, която само преди дни откри първата си самостоятелна изложба от арт стъкло „Еден” – проект, който бе реализиран с подкрепата на програма „Изкуства” на Фондацията. Благотворителният коктейл бе с участието на струнен квартет „Кантабиле” и със специалната изява на певицата Хилда Казасян, която подкрепи кампанията със своята музика и излезе на сцената заедно с музикантите Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Михаил Йосифов – тромпет.

Четете още: За какво се помолиха варненци на Никулден?

Коментари

Новини Варна