Коледната елха в центъра на Варна заблестя (СНИМКИ)
Пищни фойерверки осветиха небето над площад „Независимост“
Публикувана: 6 Dec 2017 | 19:07
Снимки: Пламен Гутинов

Коледното дръвче в центъра на Варна заблестя по традиция вечерта на Никулден. Празничните светлини запалиха областният управител Стоян Пасев, кметът Иван Портних и председателят на Общински съвет Тодор Балабанов. „Радвам се, че за поредна година сме заедно на този ден – обърна се към своите съграждани кметът. Спокойни и топли празници – пожела той на всички, а сърцата да са пълни с надежда. Нека тези светли празници да увенчаят края на една прекрасна година и да са началото на нова още по-добра“ – каза още той. Запалването на светлините бе съпроводено с празничен концерт под наслов „И грейна нашата елха“. Той се проведе на сцена пред сградата на Драматичния театър на площад „Независимост“.

 

В програмата се включиха вокална формация „Бънджи сингърс“, вокално студио „Ейнджъл войсес”, хип-хоп формацията Rio Crew, детски фолклорен ансамбъл „Българче“ при ОДК – Варна, балет „Мелади“. След концерта празнични илюминации изпъстриха небето.

 

Празничните концерти на площад „Независимост“ ще продължат до 10 декември, а началният час е 17. В тях ще се включат фолклорни ансамбли от читалищата и млади изпълнители.

 

На площад  „Независимост“ вече работи и традиционният коледен базар.

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

 

Коментари ( 0 )