IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:11 | 11 декември 2017
Обновен: 08:52 | 15 април 2024

Благотворителен базар помага на 8 – годишната Никита от Варна

Деца от комплекса за социални услуги се включиха в ръчната изработка на изделията

По материала работи: Юлиян Атанасов
Благотворителен базар помага на 8 – годишната Никита от Варна

В навечерието на Рождество Христово Варненският административен съд и Комплексът за социални услуги за деца и семейства се обединиха в благородна кауза. Тази година събраните средства в Коледния базар ще бъдат дарени на осем годишната Никита от Варна, която страда от детска церебрална парализа. Деца и служители на комплекса изработиха ръчно  коледни играчки, сувенири и картички. Те са подредени във фоайето на съда и се продават благотворително. „За втора година подаваме ръка към социално слабите деца и техните семейства и с голямо желание организираме този благотворителен коледен базар, каза председателят на Административния съд във Варна Тинка Косева.  „Просто желанието ни е да покажем, че както всички хора, така и съдиите и служителите на съда отваряме сърцата си желаем поне малко да дадем топлина и обич по този начин на тези деца и техните семейства“.

 

8-годишната Никита е с диагноза "детска церебрална парализа" и е претърпяла много операции в България и чужбина.  След последната, на  тазобедрените стави в Австрия, малката Никита се чувства по-добре, но й предстои продължителен период на рехабилитация. Семейството й се нуждае от финансова подкрепа, за да се опита да сбъдне съкровената й мечта - да проходи. Благотворителният Коледен базар ще бъде отворен до 15 декември в Административен съд - Варна.

Ели Маринова

Снимки Пламен Гутинов

 

Четете още: Варненци ще слушат фина музика предколедно „С полета на валса“

Коментари

Новини Варна