IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
14:09 | 9 януари 2018
Обновен: 21:31 | 25 април 2024

След два месеца и половина започват ремонти в още 2 училища и 3 детски градини във Варна

Общината вече има визия как ще се осъществява местенето на малчуганите

По материала работи: Пламен Янков
ТВ "Черно море"

След два месеца и половина ще започнат ремонтите в още 5 образователни структури. Това са II ОУ „Н.Й.Вапцаров“, ОУ „Стефан Караджа“, ДГ „Ян Бибиян“, ДГ „Светулка“ и ДГ „Първи юни“, съобщи в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Магдалена Петрова шефът на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова. В момента в тях върви проектиране, и когато то завърши, ще започнат строителни дейности. Имаме вече визия как ще се осъществява местенето на малчуганите. Това ще създаде неудобства на родителите,  за което се извиняваме предварително, но те трябва знаят, че всичко се прави за доброто на децата, каза още Христова. Тя благодари за проявените от семействата разум и разбиране при местенето на децата от училищата, в които в момента тече ремонт. Това са I ОУ в район „Владислав Варненчик“, СУ „Найден Геров“ и СУ„Д.Дебелянов“. В училище „П.Яворов“ ремонт не е започнал, защото там се преместени децата от I ОУ. Когато във „Владиславово“ приключат строителните дейности, ще направим рокада.  Учениците от „П.Яворов“ ще отидат в I ОУ.

 

Колкото до училище „К.Арабаджиев“, там е установено несъответствие между количествата и стойностите в проекта за ремонт. Затова тече процедура по отстраняването на това несъответствие. Децата от училището няма да се местят, защото става дума за ремонт на филиала. Те просто ще отидат в основната сграда. Родителите няма за какво да се притесняват, досега няма нито ден забавяне. Срокът на проектите е над 200 дни и ще бъде спазен, увери Лилия Христова.

 

За училище „Васил Левски“ в район Аспарухова тя обясни, че учениците са преместени заради спешна необходимост от конструктивен ремонт. Сградата трябва да се укрепи, но за това са необходими допълнителни изследвания. Правим всичко възможно това да стане във възможно най-кратки срокове, бе категорична Христова.

 

Тя припомни, че 7 варненски училища и 3 детски градини са включени в проекта за модернизация на образователната структура по ОП „Региони в растеж“. Целта е те да започнат следващата учебна година в нова и отговаряща на съвременните изисквания база.    

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Целия разговор вижте ТУК

Коментари

Новини Варна