IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
11:53 | 15 януари 2018
Обновен: 09:10 | 8 май 2024

”Дейли мейл”: Варна е "Северна Венеция"

Британският вестник сравнява морската ни столица още с Ница

По материала работи: Слав Велев
снимка: Ели Маринова

Във връзка с първия полет нанискобюджетна авиокомпанията до Варна, британското издание “Дейли мейл“ публикува статия, посветена на българската морска столица.  Изданието пише, че градът бил дестинация за германски и полски туристи от десетилетия, но иска да отвори себе си и за британски посетители, съобщава агенция "Фокус". В свят, в който всеки град се определя като "Северна Венеция" или "Южен Париж", Варна може да се назове "Нова Ривиера". Съгласно туристическата брошура на града, цитирана от британския вестник, в морската ни столица е "слънчево като в Ница, плажовете са също толкова хубави, но във Варна цените са на 1/3" от тези във френския град.

 

Има два града Варна. Единият представлява място с приятни клубове, добри хора и тонове история, докато другият град са местата, отдалечени на няколко километра от жилищните квартали, пише вестникът, уточнявайки, че става въпрос за варненските плажове и най-вече за "Златни пясъци". Британското издание не пропуска да отбележи в материала си и бездомните хора по улиците на Варна.

 

Четете още: Райони без ток на 15 януари

Коментари

Новини Варна