IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
14:57 | 22 януари 2018
Обновен: 16:39 | 23 април 2024

Чудотворна икона на Богородица пристига във Варна

Светинята идва от Балтск, Украйна, на 27 януари

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

За поклонение във Варненската и Великопреславска епархия  пристига чудотворната икона на Божията майка. Светинята идва от Балтск в Украйна, като се очаква да бъде посрещната тържествено на 27 януари в Катедралния храм „Успение Богородично“. Засега не се знае точният час, съобщиха от Варненската и Великопреславска митрополия. На следващия ден в храма ще бъде отслужена Божествена света литургия. Православните християни в България са имали радостта няколко пъти да се поклонят пред честния образ на Приснодевата и да попросят нейното застъпничество.

 

На 29 януари е предвиден молебен в храма „Св. Атанасий“. Програмата в следващите дни включва: Божествена света литургия в храм „Св. Три Светители“ в Шумен на 30 януари, молебен в храмовете в градовете Добрич, Генерал Тошево и Велики Преслав – на 31 януари и на 1 февруари. На 3 февруари молебен ще има и в храма „Успение Богородично“ в град Търговище.

 

Четете още: Ниските температури не успяха да уплашат варненските сърфисти

Коментари

Новини Варна