IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
10:30 | 22 януари 2018
Обновен: 12:59 | 21 април 2024

Варненски медик стана националeн консултант по интервенционална неврология

По материала работи: Пламен Янков
Варненски медик стана националeн консултант по интервенционална неврология

Проф. д-р Силва Андонова - директор лечебно-диагностична дейност и началник на втора неврологична клиника, е назначена за национален консултант по интервенционална неврология със заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Това съобщиха от УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. До момента тя бе национален консултант по нервни болести. Проф. Андонова е и национален представител за България от 2015 г. по проекта на Европейската организация по инсулт ESO-EAST и национален координатор на международния регистър за инсулти SITS от 2013 г. 

 

Назначаването й е признание за изключителния и принос при лечението на неврологични заболявания, за обучението на интервенционални невролози към катедрата по „Нервни болести и невронауки“ към МУ-Варна, ръководена от известния невролог проф. д-р Ара Капрелян, както и за водещата роля на УМБАЛ „Св. Марина“ при съвременното лечение на мозъчно-съдови заболявания, въвеждане на иновативни терапии и подобряването на грижата за пациентите.


Проф. Андонова коментира, че следването на златните стандарти в световната медицина, изграждането на мултидисциплинарни екипи, оборудването на модерни центрове с високотехнологична апаратура, непрестанната научноизследователска работа и отличният мениджмънт са ключът към успеха не само в неврологията, а в болничното здравеопазване въобще.  

 

Черно море

Коментари

Новини Варна