IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
10:27 | 24 януари 2018
Обновен: 10:18 | 7 април 2024

Поставят 11 колонки за зареждане на електромобили във Варна (Обновена)

Общо 31 265 000 лева ще отдели местната администрация за отчуждаване на имоти, свързани с изграждането на големите инфраструктурни обекти в града

По материала работи: Пламен Янков
Поставят 11 колонки за зареждане на електромобили във Варна (Обновена)

11 колонки за зареждане на електромобили ще бъдат поставени на общински паркинги във Варна. Това стана ясно на заседанието на постоянната комисия „Собственост и стопанство“ към Общински съвет - Варна. Тя предостави право за безвъзмездно поставяне на зарядните станции на Общинско предприятие „Общински паркинги и синя зона“ за срок от 10 г.

 

Колонките ще бъдат разположени на общинския платен паркинг на ул. „Александър Дякович“; между улиците "Крали Марко", "Пирот" и "Капитан Петко войвода"; на общинския паркинг на площад "Петко Славейков"; общинския паркинг на площад "Мусала", между улиците „Цариброд“, „Дунав” и „Цар Симеон I”; на паркинга пред ОД на МВР на ул. „Сан Стефано“, между улиците „Русе“, „Котел“, „Прага“; между улиците „Драган Цанков“ и „Драгоман“; на тротоара на бул. „Княз Борис“ между улиците „Братя Миладинови“ и „Македония“; между улиците „Братя Миладинови“, „Петко Каравелов“ и „Стефан Караджа“ и на наказателния паркинг в Южна промишлена зона. Там ще се зареждат най-вече електромобили на „Общински паркинги и гаражи“.


На своето заседание комисията одобри и годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти. Общо 31 265 000 лева ще отдели местната администрация за отчуждаване на имоти, свързани с изграждането на големите инфраструктурни обекти в града. За отчуждаване на земя в бюджета са заделени 16 465 000 лв., а на сгради 14 800 000 лв. Принудително отчуждени ще бъдат имоти, попадащи в плановете на мащабните инфраструктурни проекти, сред които са новият бул.“Левски“ и пробивът на бул.“Сливница“. 


Още 430 000 лв. община Варна е заделила за събаряне на сгради, общинска собственост, за застраховане на застроени имоти, за изготвяне на технически паспорти на сгради, за изработката на подробни устройствени планове и др. Планираните приходи от сделки с имоти са в размер на 9 960 000 млн. лева. Те ще влязат в хазната от продажби на имоти, наеми, включително на плажове държавна собственост, концесии, приватизация. 


На публичен търг или чрез конкурс община Варна възнамерява да продаде 72  имота в различни части на града, включително в селата Тополи, Константиново и Каменар. От продажбата им в бюджета се очаква да дойдат 4 790 000 лв. 


Съветниците дадоха съгласие и за провеждане на публичен конкурс за избор на независими оценители на имоти и вещи, общинска собственост. Според изискванията това се прави на всеки 2 г.


Решенията на комисията ще влязат в сила, след като бъдат одобрени на сесия на Общинския съвет във Варна. 

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна